Welcome to Denmark

FIRE UNIKKE SPIL

Hver aften rummer et nyt dilemma med udgangspunkt i de autentiske asylsager. Publikum inviteres til at tage kritisk stilling - til at stå ansigt til ansigt med et menneske, der måske skal afvises... og udvises.

Forestillingen ”Welcome to Denmark” ønsker at udfordre fastlåste holdninger til asyl og flygtninge, både på venstre og højrefløjen, med dette ”reality-check” i valgåret 2015, hvor flygtninge- og udlændingepolitikken igen ser ud til at blive et dominerende tema.

Danmark oplever den største tilstrømning af flygtninge i mere end 20 år, og hver dag foretages der hårde prioriteringer mellem asylansøgerne. Prioriteringer, som risikerer at medføre død eller tortur for de implicerede, hvis de bliver sendt tilbage på baggrund af en forkert afgørelse. Men på hvilket grundlag foretages disse afgørelser? Hvem skal have, og hvem skal ikke have asyl i Danmark?

Visse kriterier fremgår tydeligt af dansk lov og internationale konventioner. Men de fleste asylsager handler ikke kun om juridiske paragraffer, men lige så meget om den enkelte asylansøgers troværdighed. Personlige detaljer om politik, tro og seksualitet kan blive afgørende, når sagen i sidste instans ender i Flygtningenævnet.

I fire unikke forestillinger i Pressen den. 13. og 19. maj og den 2. og 5. juni 2015 inviteres publikum til at opleve systemet indefra: Hver aften en ny asylhistorie og en dramatiseret rekonstruktionf Flygtningenævnets arbejde.

 

MEDVIRKENDE

Aftenens hovedperson er en flygtning fra et af verdens brændpunkter, der fortæller sin historie og uddyber sit asylmotiv.

Thomas Gammeltoft-Hansen er forskningschef med speciale i international flygtningeret og desuden medlem af Flygtningenævnet. Han er vært i dokumentar-teater-spillet, guider publikum gennem den labyrint, som asylsystemet udgør. Han sætter rammen for den afgørelse, der skal træffes.

Tolk for Rigspolitiet og Flygtningenævnet, kriminolog Mehrdad Zamani er ligeledes på scenen hver aften.

Desuden medvirker dramatiker og instruktør Daniel Wedel, skuespiller og producent Henriette Rosenbeck samt scenograf og billedkunstner Martin Eriksson.

 

Udgivet i DRAMA, Nyheder.